روند درخواست و پیگیری بیمه بیکاری، بیمه درمان
بیمه بیکاری
بیمه درمانی
دوستان عزیز من تو بایرن هستم و چند ماهیه استعفا دادم. خلاصه تجربه من از این قراره:
۱- منتظر شدم تا اقامت دایم رو بگیرم. بدون اقامت دایم تا جایی که میدونم (و اگر این طور نیست لطفا در ریپلای اصلاحم کنید)، ۳ ماه فرصت کاریابی مجدد هست و بیشتر از اون یا باید توسط اداره خارجیها تمدید بشه یا نوع ویزا یه جابسیکر تغییر کنه. ممکنه این مورد تو ایالات مختلف فرق کنه. با اقامت دایم شما مساله فشار زمانی نخواهید داشت.
۲- اگر ۱۲ ماه تو آلمان کار کرده باشید (با بیمه و مالیات)، واجد شرایط دریافت حقوق بیکاری هستید. اما زمان شروع دریافتش بسته به نوع خاتمه همکاری شماست. اگر اخراج بشید به صورت خودکار از روز اول بیکاری حقوق رو دریافت میکنید. فقط دقت کنید که حتما از روز اول بیکاریتون به اداره کار اطلاع بدید که بیکار شدید. بیکاری سریع به اون شکلی که بگن از فردا نیا اینجا به ندرت اتفاق میفته (البته من یه مورد دیدم)، معمولا این طوره که یکی دو ماه تو همون شرکت فرصت دارید (یعنی به شما حقوق میدن اما اغلب کار جدی ازتون نمیخوان). برای همین فرصت اطلاع دادن به اداره کار وجود داره. مهم اینه که شما خواهان قطع همکاری نشده باشید. اگر خودتون بخواید استعفا بدید وضع فرق داره که در بند بعدی میگم. در صورتی که خودتون استعفا بدید، ممکنه تا ۱۲ هفته (Sperrzeit ) دریافت حقوق بیکاری به تعویق بیفته. اما در هر صورت حقوق رو از اول یا با سه ماه تاخیر میگیرید.
۳- اگر مایلید همکاری رو با شرکت قطع کنید، و اگر روابط داخل شرکتیتون اجازه میده، اول ببینید راه داره یه توافقنامه دو طرفه برای قطع همکاری بنویسید یا نه. دپارتمان حقوقی شرکتا میدونن چکار باید کرد و هدف اینه که قطع همکاری از طرف شما ثبت نشه. اگر نشد، مسیر پزشکی رو میتونید در پیش بگیرید. باید قبل از ارایه نامه استعفا به شرکت، از پزشک گواهی بگیرید که ادامه کار تو اون شرکت برای سلامتی شما خوب نیست. فرم پزشکی مربوطه رو از اداره کار شهرتون بگیرید.ترمین هم نمیخواد معمولا. برای این کار معمولا باید از پزشک خانوادهتون کمک بگیرید و اگر مطمین نیستید که باهاتون همدلی داره، دلایلتون باید قانعکننده باشه. در ارایه دلایل یه مقدار دقت کنید، اگر عواقب حقوقی برای کارفرما داشته باشه ممکنه اونام پیگیری کنن. مثلا ادعای آزار، استاندارد نبودن محل کار (نظافت، ناامنی و ... هر چیزی که عینی باشه و مصداق حقوقی داره) ایده خوبی نیست. مثلا اینطور نیست که شما برید ادعا کنید رییسم نژادپرسته یا ... مدرک لازمه و اگر حساس باشه ممکنه دردسر بشه براتون. دلایلی مثل خستگی بیش از حد، مشکلات ستون فقرات و مسایل روانی موارد امنی هستن. نامه پزشک رو که گرفتید، باید در پلتفرم اداره کار رجیستر کنید (منظور اینه کهتاریخ نامه پزشک قبل از رجیستر شدن شما باشه، این امنترین حالته، پایینتر توضیح میدم). دو مورد باید برای شما ثبت بشن:
جستجو کننده کار (arbeitssuchend melden): این باید سه ماه قبل از اولین روز بیکاری شما وارد پلتفرم بشه. مثلا اگر دو ماه نوتیس دارید و اطلاع دارید که میخواد استعفا بدید، یه ماه قبل از شروع نوتیستون اینجا ثبت کنید و یک ماه بعد ثبت هم نامه استعفا رو بدید که سه ماه درست دربیاد.
متقاضی دریافت مزایای بیکاری (arbeitslos melden): این یکی رو در دیرترین حالت باید در اولین روز بیکاریتون رجیستر کنید. ولی ریسک نکنید. من با هم ثبت کردم و ممکن بود و تاریخ بیکاریم رو وارد کردم. با یک روز فاصله وضعیت جستجوکننده کار برام تایید شد. اما متقاضی دریافت مزایا، نیاز به یه نامه از طرف شرکت داره که شرکت ما بعد از آخرین روز کاری داد. بنابراین پرونده من باز موند.
۴- اگر به دلیلی نامه پزشک رو قبل ثبت نداشتید، بعد ثبت هم ممکنه. اما وابسته به قضاوت اداره کار میشه. یعنی شما فایل فرم پزشکی رو از مراحل ثبت میگیرید و میبرید پیش دکتر. محتوا همونه که بالا گفتم. با پست یا آنلاین میفرستید برای اداره کار و منتظر جوابشون میمونید. دقت کنید که فرم پزشکی برای اینه که شما حقوق بیکاری رو از روز اول بگیرید. وگ