کلا همهی اپلیکیشن های مالیاتی تهش خروجی که به اداره مالیات تحویل میدن یه فایل pdf ساده هست که موارد رو لیست کرده...
چون این فرم زیاد یوزرفرندلی نیست و اصطلاحات آلمانی تخصصی داخلش استفاده شده، واسه همین کار کردن باهاش برای یوزر عادی یه مقدار پیچیده هست.
حالا این اپلیکیشن های واسط میان از شما یه سری سوالهای ساده میپرسن، شما جواب میدین، تهش همون pdf تولید شده با اصطلاحات تخصصی رو تحویل اداره مالیات میدن. (هزینه شون هم معمولا بین ۳۰-۵۰ یورو به ازای هر سال هست)
مشاورهای مالیاتی هم چون رشتهشون همینه و به اصطلاحات تخصصیش واردن میان مستقیما همون فرم اداره مالیات رو که رایگانه پر میکنن و از شما یه هزینهای میگیرن. (که بسته به هر مشاور خیلی متغیره)
توی reddit یه کامنت خونده بودم از یه دختر آلمانی که چندین سال پدر و مادرش با یه مشاور مالیاتی کار میکردن، دختره گفت بذارین امسال خودم با اپلیکیشن تست کنم، با اپ Wiso تست میکنه و مبلغ بیشتری نسبت به سالهای گذشته برمیگرده!
پس مثل مشاغل دیگه توی فیلد مالیات هم مشاور ناوارد وجود داره😅
مثلا اپلیکیشن هایی مثل Smartsteur میدونم حتی حالت خویشفرما بودن رو هم ساپورت میکنه.
نظر خودم اینه اگه مسائل مالیتون خیلی پیچیده هست مشاور مالیاتی بگیرین. وگرنه همین اپلیکیشنهای مختلف رو میتونید رایگان تست کنید، هرکدوم مبلغ بیشتری رو به شما نمایش داد با همون ثبت کنید👍
بعدش هم میتونید دادههاتون رو از توی اپلیکیشنهایی که توی مقایسه تون رد شدن رو پاک کنید