#اجارهخانه
**تجربه **یکی از اعضا
👈 پیدا کردن خانه اجاره ای
پیدا کردن خونه برای من تقریبا ۵ ماه طول کشید. که از نظر خودم دو سه ماه اول نتیجه بی تجربگی بود. نکاتی که تجربه شخصی من هستند:
۱- ترجیحا تا وقتی که خونه جدید پیدا نکردید، قرارداد فعلی رو کنسل نکنید.
۲- متن درخواست رو به انگلیسی نفرستید.
۳- متن درخواست آلمانی رو حتما با یک فرد آلمانی چککنید.
۴- داستان سرایی نکنید؛ اطلاعات کوتاه و مفید برای صاحبخونه رو به ترتیب اهمیت از بالا به پایین بنویسید. هر اطلاعاتی میتونه ارزشمند باشه. اما کوتاه. و خط به خط، جوری که خوندن سریعش راحت باشه. پاراگراف طولانی استفاده نکنید. و کلمات مهم رو بولد کنید که با یک نگاه دیده بشن.
۵- مدارکتون حاضر باشه:
یک برگه نامه امضاشده از شرکت که گواهی اشتغال شماست و مبلغ حقوقتون هم داخلش هست (اگر نمیخواید قرارداد و فیش حقوقی رو برای همه ارسال کنید)
برگه خوداظهاری یا
self assessment
یا
Mieterselbstauskunft
پرشده، که نمونه اش با سرچ اینترنتی پیدا میشه.
شوفا (پازیتیو بودنش کافیه). اگر اکانت
ImmoScout24
دارید رایگان درخواست بدید و ارسال میشه براتون و سه ماه اعتبار داره فکر میکنم. بعد از اون دوباره میتونید درخواست بدید.
نامه عدم بدهی از صاحبخونه قبلی: این هم با سرچ اینترنتی پیدا میکنید. اگر صاحبخونه تون جواب درخواستتون رو نداد (مثل من)، شماره تماسش رو بدید به صاحبخونه جدید که ازش تلفنی استعلام بگیره.
۶- خرید اکانت
ImmoScout24
تقریبا در مورد من لازم بود چون بعضی آگهی ها بدون اون امکان درخواست نداشت. و البته مزایای دیگه ای هم داره (اما من نهایتا از
eBay Kleinanzeigen
خونه پیدا کردم).
برای اینکه بدونید فرایند تمدید اکانت چجوری بود برای من:
اکانت دو ماهه، ماهی ۲۹.۹۹ بود.
بعد از دو ماه فکر میکنم خودکار خودش یک ماهه تمدید شد.
بعد من خونه پیدا کردم و اکانت رو کنسل کردم که دیگه تمدید نشه، ولی خونه کنسل شد.
خرید بعدی سه ماهه شد، ماهی ۲۹.۹۹. گویا امکان دو ماهه رو برداشته کلا. یک ماه اول خونه پیدا شد و دو ماه بعدی باید به هر حال پرداخت بشه.
۷- هر گونه پیام درخواست پول برای رزرو بازدید، یا متنهای طولانی از طرف افراد که من خودم آلمان نیستم و ...، خطر کلاهبرداری هست.
۸- نوع قرارداد اجاره از نظر چگونگی افزایش سالانه مبلغ اجاره متفاوته. دقت کنید که قرارداد شما از کدوم نوعه. مثلا نوع «ایندکس» یعنی اینکه هر سال بر اساس یک شاخصی که توسط دولت اعلام میشه و طبق یک فرمولی، درصدی از اجاره سرد به اجاره شما اضافه میشه (یا اگر شاخص کم شده باشه، میتونید درخواست کنید اجاره کم بشه). افزایش اجاره نمیتونه زیر ۱۲ ماه انجام بشه. و در نهایت توافقی هست، در چارچوب قانون.
۹- با تغییر محل سکونت:
خونهجدید رو باید حضوری رجیستر کنید. برای این کار، به قرارداد خونه، کارت شناسایی ، و نامه
Wohnungsgeberbestätigung
یا
proof of residence certificate
دارید (نمونه نامه رو از اینترنت پیدا کنید و بدید صاحبخونه امضا کنه).
آدرس جدید را به این جاها اطلاع بدید:
شرکت
بانکهاتون
بیمه هاتون (تغییر ادرس برای بیمه TK از داخل اپ امکان پذیره)
اداره مالیات (مطمئن نیستم).
🆔 @live_in_europe