Koabba
شما گفتید دو تا سه ماه ویزای سوییس دارید،
اگر من فرض کنم یک دوره شش ماهه یا حتی یک ساله گذروندید، گرچه بسیار ارزشمند هست و قطعا در گرفتن پذیرش کنونی خیلی مفید بوده ولی:
این دوره احتمال زیاد نه معادل کارشناسی ارشد حساب میشه ، و نه دکتری.
نکته مهمی که وجود داره و فرق هست میان ویزای کاری و ویزای ریسرچ، اینه که شما باید به اداره مهاجرت مدرکی نشون بدید که دوره ای معادل کارشناسی ارشد رو گذروندید که شما رو قادر میکنه در دوره دکتری ثبت نام کنید. ( برای ویزای کاری این سخت گیری وجود نداره )
مدرکی که از سوییس گرفتید، (اگر با فرضی که من کردم) معادل کارشناسی ارشد با دکتری درنظر گرفته نشه، نمی تونه برای گذروندن دوره دکتری مورد قبول قرار بگیره.
در نتیجه بعد از اینکه رفتید مصاحبه به احتمال زیاد اداره مهاجرت یا سفارت با شما تماس میگیره و میگه، معادل سازی مدرک ارشد تون رو ارایه بدید (یعنی زاب) ،که نشون میده شما دوره ای معادل کارشناسی ارشد گذروندید و میتونید در دوره دکتری ثبت نام کنید.
و اگر همچنین اتفاقی بیافته اون موقع خیلی دیره که چنین کاری بکنید، زاب از یک ماه تا سه ماه زمان میبره.
هزینه زاب ۲۰۰ یورو هست و با ترجمه های انگلیسی شما هم انجام میشه، من به شدت بهتون توصیه میکنم این هزینه رو پرداخت کنید و از همین الان برای مدرک کارشناسی ارشد تون زاب بگیرید. مدارک پذیرشتون رو هم ضمیمه کنید و تیک قرارداد رو هم بزنید که زودتر بررسی کنند.
نهایتا اگر اون وسط ازتون زاب خواستن زمان کمتری تلف میکنید.
ضمنا مدرک ارشد رو هم ترجمه آلمانی کنید، دانشنامه و ریزنمرات در یک پلمپ